• Atlaststraat 2 | 8680 Koekelare
  • info@allcasco.be
  • 0478/536 245 of 0473/537 704

TIPS BIJ HET KIEZEN VAN BADKAMERTEGELS

Image

 

Nieuwe tegels voor in je badkamer kiezen? Waar houd ik dan rekening mee? Lees hieronder alvast enkele tips. Zo zal je zoektocht naar de perfecte badkamertegel vergemakkelijken!

Keramische tegels worden het vaakst aangeraden om in de badkamer te gebruiken. Dit omwille van de eigenschap dat ze makkelijk te reinigen zijn. Daarbuiten zijn ze ook waterdicht. Wees er maar zeker van dat ook jij hierin de perfecte tegel vindt voor jou! Er zijn namelijk tal van kleuren en formaten in de keramische tegels.

In een badkamer is het natuurlijk van belang dat indien bij het uitstappen van de douche of het bad we niet slippen. Daardoor kijk je best naar de slipweerstand van de tegel. Deze wordt bepaald door de oppervlakteruwheid. Ook heeft de vuil – en slijtageweerstand hier een invloed op. Daarbuiten spelen de voegen en het formaat ook nog een rol bij de slipweerstand van een tegel.

a) Kleine tegels of mozaïektegels
Deze zijn niet aan te raden bij wanden die niet waterpas staan. Dankzij de voegen zal deze ongelijkheid harder gaan opvallen. Over het voegen gesproken zullen deze ook een invloed hebben op het prijskaartje. Dit aangezien hier meer werk ik kruipt. Een groot voordeel in kleine tegels of mozaïektegels is dat slijpen niet nodig is dankzij het gebruik van netten. Op deze netten worden mozaïektegels samen gehouden.
b) Grote badkamertegels
Het bepalen van de voeglijn vergt bij zulke tegels meer denkwerk. Een voordeel als we het over de voegen hebben is dat de kans op doorlating van water verminderd aangezien er minder voegwerk is. Bij grote badkamertegels wordt het wel moeilijker om te werken rond buizen en andere takels. In tegenstelling tot de mozaïektegels heb jij bij deze wel snij – of slijpwerk. Dit resulteert dan ook in meer afval.
c) Populair
Mensen gaan meer en meer de twee bovenstaande punten met elkaar combineren: grote en kleine tegels van het zelfde materiaal. Hierdoor wordt er meer sfeer gecreëerd. Alsook wordt het werk om de badkamer te betegel