• Atlaststraat 2 | 8680 Koekelare
  • info@allcasco.be
  • 0478/536 245 of 0473/537 704

6 BUREAU INRICHTING IDEEËN OM U OP WEG TE HELPEN.

 

Vrijwel elke bouwer of verbouwer voorziet in zijn nieuwe of gerenoveerde woning een bureauruimte. Deze ruimte is niet alleen handig voor zelfstandigen. Ook als u thuis wat werk wil inhalen of de thuisadministratie wil verzorgen, komt deze ruimte van pas. Wij geven u graag zes handige ideeën voor uw bureau inrichting.

In uw bureau ruimte wilt u rustig werken. Het is dan ook belangrijk om een geschikte plek in uw woning te vinden. Woont u in een drukke straat? Kies dan een kamer in de achterzijde van uw woning.

De meeste tijd in uw bureau ruimte besteedt u aan een bureautafel. Bepaal allereerst de grootte. Deze hangt af van uw noden en de beschikbare ruimte in de kamer. Een model met ingebouwde laden is aangewezen. Een L-vormig model is bijzonder handig.

Aan uw bureau werkt u urenlang geconcentreerd. Het is dan ook belangrijk om over een ergonomische bureaustoel te beschikken. Anders leidt altijd maar dezelfde houding onvermijdelijk tot lichamelijke klachten zoals een stramme rug, nek en schouders.

Kies een aanpasbare bureaustoel. Uw benen moeten in een hoek van 90° op de grond kunnen rusten. De schouders moeten ontspannen zijn tijdens het werken. De maximale bolling van de leuning moet aansluiten op de maximale holling van uw rug

Mappen, kaften, papierbundels,… Het moet allemaal een opbergplekje krijgen. Opbergruimte hebt u nooit te veel. Zorg dan ook voor voldoende kasten en ladeblokken. U kan daarbij kiezen voor één grote gesloten wandkast, ladeblokken op wieltjes of eenvoudige boekenplanken tegen de muur.

Kies voor neutrale tinten die een ontspannen sfeer opwekken. Bovendien vergroten ze optisch de ruimte. Hierdoor voelt alles minder claustrofobisch aan. Minstens even belangrijk is de verlichting. Deze moet vooral functioneel zijn. Zorg voor voldoende licht op de bureautafel. Neutraal, wit licht is aangewezen.

Planten mogen absoluut niet ontbreken in het ideale bureau. Ze fleuren uw werkplek op en maken het aangenamer.