• Atlaststraat 2 | 8680 Koekelare
  • info@allcasco.be
  • 0478/536 245 of 0473/537 704

EEN LIGBAD OUT OF DATE? IK DACHT HET NIET!

Image

 

Al enige tijd stellen we vast dat een douche meer en meer als voorkeur wordt gekozen als een ligbad. Toch heeft een ligbad een tal van voordelen. Hierbij grijp ik even mijn kans om deze aan jullie over te brengen.


Raar maar waar het nemen van een bad is goed voor onze stemming. Voornamelijk de horizontale houding zorgt voor ontspanning. Om het meest te kunnen genieten van dit effect neem je best ’s avonds een relaxerend warm bad.

Bij een apotheek kan je heatpacks kopen voor bijvoorbeeld je rug. Een warm bad heeft hetzelfde effect als deze packs. Het warme water zorgt er namelijk voor dat de temperatuur stijgt van jouw pijnlijke spieren. Dit zorgt er dan voor dat de pijn sensoren geblokkeerd worden waardoor de pijn verminderd.

Niet zo verwonderlijk, maar toch zit er nog een verrassend effect aan. Logischerwijze slaap je beter als je ontspannen bent. En wat helpt er beter na een vermoeiende stressvolle dag? Een lekker warm relaxerend bad, met veel badschuim. Je bent nu ontspannen, kruipt je bed in en ’s morgens bij het wakker worden voel je je fris en wakker. Je hebt een goede nachtrust gehad. Als verrassend effect heeft dit als gevolg dat je immuunsysteem zal verbeteren. Dus onrechtstreeks zorgt een warm bad voor een betere weerstand.

Stoom ontstaat als warm water verdampt. Deze stoom verhelpt een verstopte neus of opgezwollen keel die je ervaart tijdens een verkoudheid of bij een ontsteking. Je kan ook met je hoofd boven een pot kokend water gaan hangen, maar dan lijkt me een relaxerend bad toch aangenamer. Ook heeft het dan weer als voordeel dat je lichaamstemperatuur op peil blijft.