• Atlaststraat 2 | 8680 Koekelare
  • info@allcasco.be
  • 0478/536 245 of 0473/537 704

UW ZOLDER EEN OPBERGHOK – NIET LANGER MEER!

 

Een zolder wordt vaak gebruikt om oude spullen op te bergen. Want stel je hebt het ooit nog eens nodig. Maar als we eerlijk zijn, hoe vaak bekijken we die spullen nog? Dus waarom zou u geen leuke, functionele kamer maken van die doffe, muffe zolder?

Zo kan u er bijvoorbeeld een werkplek van maken waar u rustig en ongestoord kan werken. U bent namelijk afgesloten van de dagelijkse drukte in huis. Zoals een tv die aan staat, een radio die staat te spelen of kinderen die de boel op stelten zetten.
Een aandachtspuntje hierbij is dat je erop moet letten dat er genoeg natuurlijke lichtinval is. Dit is gezonder voor je ogen en hierdoor zal je minder snel vermoeid raken.

Ook de kleurkeuze is van belang. Is dit een kleine ruimte, dan kiest u best voor witte of toch zeker en vast lichte muren. Hierdoor zal de ruimte groter aanvoelen. Wenst u gezelligheid in de kamer te brengen. Dan kiest u best voor warme kleuren. Verwerk dan ook enkele houtaccenten in de ruimte.
Natuurlijk kan u ook kleuren gaan combineren naar hartenlust. Dit is altijd een leuk idee voor een speelkamer voor de kids of als hobbykamer. Laat die creativiteit maar vrij!

Denk goed na over de inrichting van de ruimte. Bespreek de opties met een firma die van wanten weet, zo hebben wij een projectleider gespecialiseerd in interieur! Zij zullen hun ervaring toepassen, alsook een betere inschatting van de ruimte kunnen maken. Want als we eerlijk zijn, zij hebben toch al meer zolders gezien dan u en ik.
Nog een belangrijk aspect is bijvoorbeeld een hellend dak. Zorg ervoor dat dit geen storende factor is. Bijvoorbeeld als je de zolder omtovert tot een slaapkamer en je niet meer rechtop in je bed kan zitten.